11 Şubat 2016 Perşembe

Zeytinyağlı Yaprak Sarma




Zeytinyağlı yaprak sarmaya kim hayır der ki? :)


Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi'nin Malzemeleri

500 gr Yaprak
2 su bardağı pirinç
2 adet büyük boy soğan
2 yemek kaşığı salça
2 tatlı kaşığı toz biber
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Nane
Su





Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi'nin Yapılışı

Yaprakları, kaynayan suyu biraz ılık suyla ılıtıp bu suda bekletelim.
İç harcı için yağı kızdırıp çok minik doğradığınız soğanı kavuralım.
Salça ve biberi koyup kokusu çıkana kadar kavuralım.




Pirinçleri ekleyip birkaç dakika karıştırarak kavuralım.
Tuzunu ve baharatlarını ekleyip karıştıralım ve altını kapatalım.
Tencerenin altına bir sıra boş yaprak dizelim.

Her bir yaprağın içine 1 tepeleme çay kaşığı iç koyup fotoğrafta görüldüğü gibi saralım. Sardığımız yaprakları tencereye dizip üzerine biraz tuz serpip biraz da limon sıkalım ve zeytinyağı gezdirelim.

Üzerini geçecek kadar su koyup  üzerine bir tabak yerleştirelim ve kısık ateşte pirinçler iyice yumuşayana kadar pişirelim.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder