1 Nisan 2016 Cuma

Kahveli Tarçınlı Cupcake



Herkese güzel bir hafta sonu diliyorum. Sizlere kahveli tarçınlı bir cupcake tarifi veriyorum. :)

Kahveli Tarçınlı Cupcake

Kahveli Tarçınlı Cupcake Tarifi'nin Malzemeleri

Cupcake karışımı için:

2 adet yumurta
6 yemek kaşığı toz şeker
yarım su bardağı süt
yarım çay bardağı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı granül kahve
1 tatlı k. Tarçın
1 adet orta boy rendelenmiş portakal kabuğu
1, 5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin

Kreması için:

1 su bardağı şekersiz çiğ krema
1 paket toz krem şanti
90 gram beyaz çikolata
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı ince çekilmiş granül kahve(isterseniz koymayabilirsiniz-bu tarifte konulmadı.)

Üzerine:
Fındık
Badem


Kahveli Tarçınlı Cupcake Tarifi'nin Yapılışı

Kıvam alması için öncelikle kremayı hazırlamalıyız. Şekersiz çiğ kremayı küçük bir sos tenceresine alıp kısık ateşte kaynama noktasına getirelim. Ve Ocaktan alalım.

Küçük küplere ayırdığınız beyaz çikolatayı, kaynama noktasına gelen çiğ kremaya atıp aralarda karıştırarak kremanın kendi sıcaklığında eritelim ve Soğuması için oda sıcaklığında bekletelim.

Oda sıcaklığında ılınan beyaz çikolatalı karışıma toz krem şanti, ince çekilmiş granül kahve (kremaya kahveyi isterseniz koymayabilirsiniz-bu tarifte konulmadı.) ve pudra şekeri ilave edelim. Bir mikser yardımıyla hızlı devirde çırptığımız krema karışımını 1 saat kadar buzdolabında soğutalım.





Cupcake hamuru için; yumurtalar ve toz şekeri derin bir karıştırma kabına alalım. Mikser yardımıyla, yüksek devirde şeker taneleri tamamen eriyip krema haline gelene kadar çırpalım.

Granül kahveyle karıştırılmış süt, ayçiçek yağı ve rendelenmiş portakal kabuğunu da ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürelim.

Elenmiş un, tarçın, kabartma tozu ve vanilini ilave ettiğimiz karışımı tahta bir kaşık yardımıyla hızlıca karıştıralım.

İçlerine kağıtlar yerleştirdiğiniz ısıya dayanıklı muffin kalıplarına hazırladığımız cupcake harcından üçer yemek kaşığı kadar dolduralım.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 20 dakika pişirelim. Fırından çıkardığımız kapkekleri oda sıcaklığında 5 dakika kadar dinlendirelim.




Kıvam alan krema karışımını sıkma torbasına alalım. Arzu ettiğiniz uç kısmını kullanarak kapkeklerin üzerini hazırladığınız krema ile kaplayalım.

Arzuya göre fındık, badem ile süsledikten sonra sevdiklerimizle paylaşalım.

AFİYET OLSUN.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder