1 Nisan 2016 Cuma

Kısır


Çayın yanına... :)


Kısır

Kısır Tarifi'nin Malzemeleri
2 su bardağı köftelik bulgur
4 çay bardağı sıcak su
1 adet büyük soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acılı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağı
2 yemek k. Tereyağı
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
10 yaprak kıvırcık
1 salatalık
1 havuç
Karabiber
Kırmızı pul biber
Kuru nane
Çay kaşığının ucu ile kimyon
1 adet limon
Tuz

Kısır Tarifi'nin Yapılışı

Köftelik bulgurun üzerine sıcak suyu ilave edip ve 5 dakika suyunu çekene kadar bekletin.
Soğanı ince ince doğrayın. Ve sıvı yağ ve tereyağı karışımında kavurun.
İçine salçaları ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.
Sonra naneyi ilave edin ve karıştırın.
Hazırladığımız sosu bulgurun içine ilave edin ve iyice karıştırın.
Daha sonra baharatları, tuzu, ince ince doğradığımız maydanozu, kıvırcıkları, dereotunu, kabuğu soyulmuş küçük küçük doğradığınız salatalığı, rendelediğiniz havucu, limon suyunu ilave edip iyice harmanlayın.
Kısırı servis tabağına alıp istediğiniz yeşilliklerle servis yapın.
(Kişi başına 1 çay bardağı köftelik bulgur kullanın. )

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder